Gaming İstanbul 2018

Gaming İstanbul 2018

Markanız görünmez olmayı göze alabilir mi?

Newzoo’nun 2017 ilk çeyreği için yayınladığı rapora göre 773.9 milyon dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşan Türkiye oyun sektörü, 2015 yılında Google’ın GDC sunumda Türkiye’yi “En hızlı büyüyen oyun pazarlarından birisi” olarak göstermesinin ne denli doğru bir mesaj olduğunu gözler önüne seriyor (2015 yılında Türkiye Pazar büyüklüğü 464 milyon dolar büyüklüğündeydi).

Bu hızlı büyüme, dev global markaların Türkiye’ye yönelik yatırımlarının da artmasına sebep oldu. Türkiye oyun sektörünün dünyaya açılan kapısı olan Gaming Istanbul’da; Horizon Zero Dawn, For Honor, Smite Tactics gibi oyunlar Türkiye’de ilk kez, henüz piyasaya çıkmadan önce ziyaretçileriyle buluştu. Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden olan Blizzard Entertainment ve Tencent Games, Türkiye’de ilk kez Gaming Istanbul bünyesinde aksiyon aldı.

Dünyanın dev markaları dikkatlerini Gaming Istanbul’a çevirmişken, Türkiye oyun sektörünün gelişmesine yönelik önemli atılımlar da atıldı. Oldmoustache Gameworks’ün merakla beklenen oyunu No70: Eye of Basir’in lansmanı GIST 2017 bünyesinde gerçekleşirken, tam 30 bağımsız oyun geliştiricisi de oyunlarını ücretsiz olarak ziyaretçilerle ve profesyonellerle buluşturma imkanına sahip oldu.

Türkiye; genç nüfusu ve coğrafi avantajıyla Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Asya oyun pazarlarının ilgi merkezi. Ve tüm bunların tam ortasında da, Türkiye ile dünyayı birbirine bağlayan Gaming Istanbul yer almakta. 2017 ile birlikte 82.417 ziyaretçi sayısına ulaşan GIST, 01 – 04 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek GIST 2018’e 100.000’in üzerinde ziyaretçi bekliyor. 

GIST | DC 2018; 1 – 3 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek ve bu yıl ilk kez, üç güne yayılarak Gaming Istanbul fuar alanı içerisinde hiç olmadığı kadar büyük bir şekilde yer alacak.

Siz de konuşmacı olmak isterseniz, bunun için linkteki formu doldurmanız yeterli. Kabul edilmeniz durumunda, Gaming Istanbul web sitesinde yayınlanması için bir fotoğrafınızı “Geliştirici Konferansı” başlığı ile gistdc@gamingistanbul.com adresine gönderebilirsiniz. Konferansın resmi dili İngilizce’dir, simultane çeviri yapılacaktır. Konuşmacıların konaklama ve uçak masrafları kendileri tarafından karşılanacaktır.

 

Bilgi için: http://www.gamingistanbul.com/

Paylaş :

Yeni Yorum Ekle

 Yorumunuz başarıyla eklenmiştir. Teşekkürler   Yenile
Hata: Lütfen tekrar deneyin.